Forum Dla innych i dla siebie Strona Główna Dla innych i dla siebie
patchworki szyte ku radości naszej i innych

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Dla Olesia
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dla innych i dla siebie Strona Główna -> Indywidualne patchworki dla innych
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dorota
mistrz
mistrz

PostWysłany: Czw Gru 17, 2009 15:32    Temat postu: Dla Olesia Odpowiedz z cytatem

Koleżanki kochane, proponuję uszyć kołderkę dla Olesia.
"Namiary" zdobyłam pocztą pantoflową - znam osobę, która zna znajomych rodziców dziecka.
Wiem, że mama chłopca prowadzi blog - jak się dowiem to podam jego adres. Wiem już, że chcieliby dla synka kołderkę z aniołkami w żywych kolorach, zwłaszcza żółtym i zielonym.

Co Wy na to?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Wysłany: Czw Gru 17, 2009 15:32    Temat postu:

Powrót do góry
Gosia
mistrz
mistrz

PostWysłany: Czw Gru 17, 2009 20:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo chętnie się przyłączę, obiecuję pomoc, tylko omówmy trochę więcej szczegółów.
Jaki duży będzie patchwork i jaką techniką mają być wykonane aniołki? Mnie się zdaje, że aplikacja jest godna polecenia, dość szybko się wykonuje i jest w miarę trwała. Ja bym chętnie zrobiła aplikację - jedną? dwie? Zależy od tego, czy dużo z nas zadeklaruje pomoc. Jeśli mało, to trzeba będzie pewni więcej. Ale chyba dopiero po Nowym Roku będę mogła coś zrobić.
Czy bloki powinny być określonej wielkosci, czy "jak komu pasuje", i czy wybieramy jakiś konkretny kolor tła, albo tonację obrazków, żeby nie wyszła z tego pstrokacizna?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Adres AIM
irenka
administrator
administrator

PostWysłany: Pon Gru 21, 2009 14:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja w to wchodzę.
Z aplikacjami może być ciężko, bo jakoś mi to nie wychodzi, ale po świętach chętnie wyszyję aniołka, może nawet dwa.
Kołderka może być mieszana - znaczy się aplikacje i wyszywanki, i może być niesymetryczna, strasznie mi się takie podobają.
Szmatki bawełniane czy flanelka, bo flanelki mam dużo Smile.?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Nazwa Skype
dorota
mistrz
mistrz

PostWysłany: Pon Gru 28, 2009 21:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To strona Olesia:
http://www.olekkargul.pl/
Powrót do góry
Gosia
mistrz
mistrz

PostWysłany: Pon Sty 04, 2010 20:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aż trudno sobie wyobrazić, jak wiele się to dziecko w swoim krótkim życiu wycierpiało. Ono i jego rodzice.
Po egzaminie z j. rosyjskiego zabiorę się do pracy, znalazłam zabawny schemat xxx anioła - kota, w sukni, ze skrzydłami i z kocią głową, mam nadzieję, że się nada. I jeszcze aplikację chcę zrobić, chciałabym żeby to był anioł z trąbką (skoro temat "anielski").
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Adres AIM
irenka
administrator
administrator

PostWysłany: Pią Sty 08, 2010 15:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oj, Dorotko, trudny temat zadałaś Smile. Szukam wzorków aniołkowych, ale nic mi się nie podoba, a to co mi się podoba to ma bardzo niewyraźny schemat...
Powrót do góry
hania61
mistrz
mistrz

PostWysłany: Pią Sty 08, 2010 16:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

może się przyda Mr. Green

www.haft.info.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Nazwa Skype
dorota
mistrz
mistrz

PostWysłany: Pon Sty 11, 2010 08:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki Haneczko za wzorki!
Te dwa XXX miałam ale niewyraźne więc sie bardzo przydadzą: ma je wyszyć moja koleżanka Ania przez którą trafiłam na Olesia; ona kiedyś coś tam wyszywała więc ją przeszkolę i w materiały zaopatrzę.
Gosieńka nasza kochana zaoferowała kocio-aniołka w czerwonej szacie a ja też wyszyję jedną anielicę z napisem: jesteś cudem (o taki prosiła rodzina chłopca).
Irenko, faktycznie mało jest wzorków na aniołki - same wróżki i elfy, tego jest mnustwo.

Jak juz zapewne czytałyście na blogu, Oleś ma dwoje rodzeństwa.
Zaproponowałam dzieciom poduszki. Wiem już że Michał chciałby poduchę ze smokiem, swoim imieniem w kolorze niebieskim.
Co chciałaby siostra na razie nie wiem.
Powrót do góry
Gosia
mistrz
mistrz

PostWysłany: Pon Sty 11, 2010 18:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mogę tego smoka wziąć, ale potrzebuję czasu. Gdyby ktoś inny obiecał prędzej, to odstąpię. Mam w perspektywie kilka różnych prac o różnej pilności, oraz zdawanie certyfikatu z rosyjskiego, powinnam się przygotowywać (tylko nie wiem z czego).
Pod tym adresem:
http://www.tiag.com/otherproducts/xmasangels.html
jest 20 schematów "free", czyli darmowych, w formacie pdf. Większość to anioły świąteczne, wyszywałam dwa z nich. Może sobie coś wybierzecie.
Powrót do góry
hania61
mistrz
mistrz

PostWysłany: Wto Sty 12, 2010 23:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dorotko gdyby przydały Ci się na podusię dla siostry Olesia takie stokrotki
to mam onych 2 już gotowe a kolejne 2 zaczęte , tak że mogłoby ich być 4 , nic nie chcę obiecywać bo tradycyjnie się nie wyrabiam Mr. Green ale może uda mi się jakiegoś aniołka wydłubać - w każdym razie na bank są stokrotki a bede tu zaglądać i może do stokrotek jeszcze coś będzie Wiesz Mr. Green Mr. Green Mr. Green

www.haft.info.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Nazwa Skype
irenka
administrator
administrator

PostWysłany: Sro Sty 13, 2010 18:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Znalazłam sporo aniołków, przymierzam się już do wyszywania. Dzisiaj trafiłam na serię, która bardzo mi się podoba, ale... nie wiem, czy nie za bardzo dziewczyńskie.

Gdyby ktoś potrzebował wzorków, to proszę o maila, podam hasło do chomika.
Powrót do góry
dorota
mistrz
mistrz

PostWysłany: Czw Sty 14, 2010 19:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak na mój gust to jest elf - one mają takie motylkowe skrzydełka.
Ale może się mylę...
Powrót do góry
Gosia
mistrz
mistrz

PostWysłany: Czw Sty 14, 2010 20:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Może to jest elf, ale w końcu czemu aniołek nie mógłby założyć kolorowej spódniczki i trzymać w ręku truskawki? Mnie się zdaje, że wszystko co skrzydlate ma w sobie te trochę anioła....
To nie truskawka, tylko dzika róża, ale popatrzyłam na to, co on ma w rękach a nie na krzak.
Wróciłabym do poduchy ze smokiem - czy zdaje się Wam, że głowa smoczycy ze Shreka będzie się nadawać? I czy to ma być niebieska poducha, imię na niebiesko czy niebieski smok?
Ta smoczyca zbyt znana chyba jest, żeby jej kolory zmieniać. Ale reszta poduchy mogłaby być na niebiesko, chyba się z tym różowo-fioletowym kolorem smoka nie pogryzie?
Powrót do góry
kankanka
mistrz
mistrz

PostWysłany: Pią Sty 15, 2010 20:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jakby były wolne te dwa pierwsze xxx aniołkowe od Hani to ja mogę wyszyć. Irenko daj też hasło mi do chomika i linka, może faktycznie coś z Rico się trafi.
Gosia
mistrz
mistrz

PostWysłany: Sro Sty 20, 2010 21:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"Koci anioł" już gotowy, ale jak zwykle nie umiem zdjęcia wstawić. Może Irenka pomoże...
Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Sro Sty 20, 2010 21:25    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dla innych i dla siebie Strona Główna -> Indywidualne patchworki dla innych Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
Skocz do: