Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dorota mistrz

|
Wysłany: Czw Gru 17, 2009 15:32 Temat postu: Dla Olesia |
|
|
Koleżanki kochane, proponuję uszyć kołderkę dla Olesia.
"Namiary" zdobyłam pocztą pantoflową - znam osobę, która zna znajomych rodziców dziecka.
Wiem, że mama chłopca prowadzi blog - jak się dowiem to podam jego adres. Wiem już, że chcieliby dla synka kołderkę z aniołkami w żywych kolorach, zwłaszcza żółtym i zielonym.
Co Wy na to? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Czw Gru 17, 2009 15:32 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gosia mistrz

|
Wysłany: Czw Gru 17, 2009 20:04 Temat postu: |
|
|
Bardzo chętnie się przyłączę, obiecuję pomoc, tylko omówmy trochę więcej szczegółów.
Jaki duży będzie patchwork i jaką techniką mają być wykonane aniołki? Mnie się zdaje, że aplikacja jest godna polecenia, dość szybko się wykonuje i jest w miarę trwała. Ja bym chętnie zrobiła aplikację - jedną? dwie? Zależy od tego, czy dużo z nas zadeklaruje pomoc. Jeśli mało, to trzeba będzie pewni więcej. Ale chyba dopiero po Nowym Roku będę mogła coś zrobić.
Czy bloki powinny być określonej wielkosci, czy "jak komu pasuje", i czy wybieramy jakiś konkretny kolor tła, albo tonację obrazków, żeby nie wyszła z tego pstrokacizna? |
|
Powrót do góry |
|
 |
irenka administrator

.jpg)
|
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 14:29 Temat postu: |
|
|
Ja w to wchodzę.
Z aplikacjami może być ciężko, bo jakoś mi to nie wychodzi, ale po świętach chętnie wyszyję aniołka, może nawet dwa.
Kołderka może być mieszana - znaczy się aplikacje i wyszywanki, i może być niesymetryczna, strasznie mi się takie podobają.
Szmatki bawełniane czy flanelka, bo flanelki mam dużo .? |
|
Powrót do góry |
|
 |
dorota mistrz

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gosia mistrz

|
Wysłany: Pon Sty 04, 2010 20:02 Temat postu: |
|
|
Aż trudno sobie wyobrazić, jak wiele się to dziecko w swoim krótkim życiu wycierpiało. Ono i jego rodzice.
Po egzaminie z j. rosyjskiego zabiorę się do pracy, znalazłam zabawny schemat xxx anioła - kota, w sukni, ze skrzydłami i z kocią głową, mam nadzieję, że się nada. I jeszcze aplikację chcę zrobić, chciałabym żeby to był anioł z trąbką (skoro temat "anielski"). |
|
Powrót do góry |
|
 |
irenka administrator

.jpg)
|
Wysłany: Pią Sty 08, 2010 15:40 Temat postu: |
|
|
Oj, Dorotko, trudny temat zadałaś . Szukam wzorków aniołkowych, ale nic mi się nie podoba, a to co mi się podoba to ma bardzo niewyraźny schemat... |
|
Powrót do góry |
|
 |
hania61 mistrz

|
Wysłany: Pią Sty 08, 2010 16:16 Temat postu: |
|
|
może się przyda  _________________ Uśmiech to najpiękniejsza rzecz,
jaką może dać człowiek człowiekowi...
www.haft.info.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
dorota mistrz

|
Wysłany: Pon Sty 11, 2010 08:32 Temat postu: |
|
|
Dzięki Haneczko za wzorki!
Te dwa XXX miałam ale niewyraźne więc sie bardzo przydadzą: ma je wyszyć moja koleżanka Ania przez którą trafiłam na Olesia; ona kiedyś coś tam wyszywała więc ją przeszkolę i w materiały zaopatrzę.
Gosieńka nasza kochana zaoferowała kocio-aniołka w czerwonej szacie a ja też wyszyję jedną anielicę z napisem: jesteś cudem (o taki prosiła rodzina chłopca).
Irenko, faktycznie mało jest wzorków na aniołki - same wróżki i elfy, tego jest mnustwo.
Jak juz zapewne czytałyście na blogu, Oleś ma dwoje rodzeństwa.
Zaproponowałam dzieciom poduszki. Wiem już że Michał chciałby poduchę ze smokiem, swoim imieniem w kolorze niebieskim.
Co chciałaby siostra na razie nie wiem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gosia mistrz

|
Wysłany: Pon Sty 11, 2010 18:25 Temat postu: |
|
|
Mogę tego smoka wziąć, ale potrzebuję czasu. Gdyby ktoś inny obiecał prędzej, to odstąpię. Mam w perspektywie kilka różnych prac o różnej pilności, oraz zdawanie certyfikatu z rosyjskiego, powinnam się przygotowywać (tylko nie wiem z czego).
Pod tym adresem:
http://www.tiag.com/otherproducts/xmasangels.html
jest 20 schematów "free", czyli darmowych, w formacie pdf. Większość to anioły świąteczne, wyszywałam dwa z nich. Może sobie coś wybierzecie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
hania61 mistrz

|
Wysłany: Wto Sty 12, 2010 23:27 Temat postu: |
|
|
Dorotko gdyby przydały Ci się na podusię dla siostry Olesia takie stokrotki
to mam onych 2 już gotowe a kolejne 2 zaczęte , tak że mogłoby ich być 4 , nic nie chcę obiecywać bo tradycyjnie się nie wyrabiam ale może uda mi się jakiegoś aniołka wydłubać - w każdym razie na bank są stokrotki a bede tu zaglądać i może do stokrotek jeszcze coś będzie Wiesz  _________________ Uśmiech to najpiękniejsza rzecz,
jaką może dać człowiek człowiekowi...
www.haft.info.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
irenka administrator

.jpg)
|
Wysłany: Sro Sty 13, 2010 18:51 Temat postu: |
|
|
Znalazłam sporo aniołków, przymierzam się już do wyszywania. Dzisiaj trafiłam na serię, która bardzo mi się podoba, ale... nie wiem, czy nie za bardzo dziewczyńskie.
Gdyby ktoś potrzebował wzorków, to proszę o maila, podam hasło do chomika. |
|
Powrót do góry |
|
 |
dorota mistrz

|
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 19:25 Temat postu: |
|
|
Tak na mój gust to jest elf - one mają takie motylkowe skrzydełka.
Ale może się mylę... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gosia mistrz

|
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 20:38 Temat postu: |
|
|
Może to jest elf, ale w końcu czemu aniołek nie mógłby założyć kolorowej spódniczki i trzymać w ręku truskawki? Mnie się zdaje, że wszystko co skrzydlate ma w sobie te trochę anioła....
To nie truskawka, tylko dzika róża, ale popatrzyłam na to, co on ma w rękach a nie na krzak.
Wróciłabym do poduchy ze smokiem - czy zdaje się Wam, że głowa smoczycy ze Shreka będzie się nadawać? I czy to ma być niebieska poducha, imię na niebiesko czy niebieski smok?
Ta smoczyca zbyt znana chyba jest, żeby jej kolory zmieniać. Ale reszta poduchy mogłaby być na niebiesko, chyba się z tym różowo-fioletowym kolorem smoka nie pogryzie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
kankanka mistrz

|
Wysłany: Pią Sty 15, 2010 20:17 Temat postu: |
|
|
Jakby były wolne te dwa pierwsze xxx aniołkowe od Hani to ja mogę wyszyć. Irenko daj też hasło mi do chomika i linka, może faktycznie coś z Rico się trafi. _________________ A gdy serce twe przytłoczy myśl, że żyć nie warto, z łez ocieraj cudze oczy, chociaż twoich nie otarto. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gosia mistrz

|
Wysłany: Sro Sty 20, 2010 21:25 Temat postu: |
|
|
"Koci anioł" już gotowy, ale jak zwykle nie umiem zdjęcia wstawić. Może Irenka pomoże... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sro Sty 20, 2010 21:25 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |